Casa pe colț


06.04.2011
Tipul proiectului: studiu
Autor: F O R
Localitate: Timișoara
Echipa de proiectare: Alex COZMA,
Proiectant structură: Cornel Farcas
Anul proiectării: 2009
Suprafața construită: 284 mp

Tema cerea conexiunea a două calcane: la sud D+P și la est p+2E, parcela aflându-se pe colț, la intersecția Bulevardului Simion Bărnuțiu cu strada Badea Cârțan, în Timișoara. Soluția propune conectarea celor două fațade printr-o operație volumetrică ce reinterpretează în manieră contemporană clădirea de colț, încercând să intre într-un dialog cu biserica de vizavi.

Principalul rezultat al acestei operații este obținerea unui spațiu public integrat oarecum în volum - un buzunar de repaos de-a lungul trotuarului. De asemenea, această opțiune rezolvă elegant accesul în spațiile imobilului. Pe strada Simion Bărnuțiu se obțin 3 apartamente pe două niveluri, iluminate natural pe două părți și cu terase orientate spre sud. Parterul de pe ambele laturi precum și spațiul cu supantă rezultat prin torsiune sunt destinate unor funcțiuni comerciale, parcela fiind adiacentă Pieței Badea Cârțan.

 

 

4 comentarii:

Anonymous
8 Apr 2011 - 01:28 am

pfaaai ce miroase a BIG
mai mutl de atat am vazut un proiect cu aceiasi torsiune pe archidaily acu 3 luni-aproximativ
una peste alta felicitari si chiar mi-ar placea s-o vad executata
;)

Anonymous
11 Apr 2011 - 10:32 am

miroase a proiect de scoala.\lol

Alex
11 Apr 2011 - 11:40 am

E modul 'BIG' de gandi o solutie, nu contest!
Proiectul acesta e datat undeva acum 1 an si jumatate. Am vazut si eu torsiunea de pe archdaily si am ramas placut surprins.
Una peste alta, credem in solutii specifice pentru situri si folosim referinte de calitate in procesul nostru creativ. Tot Bjarke isi construia discursul pe evolutia unei schite si reciclarea ideilor. Este foarte dificil sa fi inovativ si inevitabil se vor gasi imagini premergatoare,de referinta pentru orice solutie propusa. Propun sa ne concentram pe rezultatul final, demers, argumentare si impactul pozitiv al unui proiect.

ion
13 Apr 2011 - 09:22 pm

am spus "miroase" NU "pute", recunosc ca si mie imi place BIG si sunt de deacord ca e aproape imposibil sa fi 100% inovativ iar abordarile B.I.G mi se par foarte convingatoare, indraznete si cu bun gust.

Admir initiativa unui site de asa natura in Romania si ma bucur sa descopar "colegi" capabili.