Design Interior NOVOGYN


16.11.2014
Numele complet al proiectului: Design Interior Spital Privat NOVOGYN
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: NEXT DESIGN
Localitate: Cluj Napoca
Echipa de proiectare: Mihaela CĂTINAȘ, designer Radu CĂTINAȘ
Proiectant general: NEXT Design
Client: S.C. NOVOGYN S.R.L.
Anul proiectării: 2013
Anul execuției/finalizării: 2014
Suprafața construită: 720 mp
Fotograf: Mihaela Cătinaș

Spitalul privat Novogyn dorește să impună un nou nivel pentru standardul serviciilor medicale specializate, susținute de un spațiu arhitectural corespunzător atât la exterior, cât și la interior.

Pentru arhitectura spațiului interior, ideea care a stat la baza acestui proiect a fost aceea de a contrazice atmosfera specifică spitalului tradițional și de a crea un mediu intim, de siguranță și comfort prin suprapunerea de materiale naturale, cromatică și elementele specifice funcțiunii. 

În acest scop am introdus în proiectul de design interior placări de pereți realizate din furnir de stejar cu accente de lumina indirectă, care conferă spațiilor o atmosferă caldă și relaxată. Aceste placări se decupează contrastant pe suprafețe tratate minimal cu tonuri de alb cald, texturi discrete de piatră și accente de culoare. 

Tavanele conturează linii și accentuează perspective concentrând lumina directă pe funcțiunile reprezentative, oferind posibilități variate de utilizare a luminii pentru iluminat general, punctual, de veghe și ambiental.

În aceste contururi am introdus elemente de mobilier personalizat care punctează funcțional și conturează atmosfera adecvată fiecărui spațiu în parte.

Elementele de design sunt prezente în toate spațiile spitalului păstrând un aspect unitar și armonizându-se cu identitatea vizuală concepută de noi ca parte integrantă a proiectului.