Hotel Floreasca


28.05.2012
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: manadelucru
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Dorin-Ștefan ADAM, Mădălina Maria IFTIMI
Proiectant structură: S.C. NEO STRUCTURAL ENGENEERING S.R.L.
Proiectant instalații: S.C. KATAS CONCEPT DESIGN S.R.L.
Antreprenor general: S.C. ADVAN CONSTRUCTII S.R.L.
Client: S.C. DIESEL SERVCOM S.R.L.
Fotograf: Andrei MĂRGULESCU

Hotelul este situat aproape de lacul Floreasca, în zona mixtă, unde conform reglementărilor de urbanism regimul de înălțime putea fi de P+14E. Datorită suprafeței relativ mici și a CUT-ului din zonă, regimul de înălțime este P+5E.

Am optat să orientăm majoritatea camerelor înspre lac, deși poziția punctelor cardinale nu este una dintre cele mai fericite, dar ele au o bună priveliște. Tot înspre lac se deschid și cele două restaurante unul situat la parter, altul la etajul 1 al imobilului.

Proiectul s-a executat într-un timp record, doar de un an de la momentul începerii săpăturilor. Perioada mai dificilă a șantierului a fost cea a execuției fundațiilor și a subsolului, ambele situate sub nivelul lacului Floreasca.

Inițial fațada dinspre lac avea o altă materialitate fiind placată cu sticlă emailit. Am trecut succesiv prin schimbarea materialelor ei pentru ca în cele din urmă din cauza bugetului să rămână o tencuială decorativă cu o granulație diferita de cea a restului casei. Nu au mai fost executată placa de peste terasa etajului 1, volumetria generală suferind astfel schimbări.

 

 

1 comentariu:

Vlad
30 May 2012 - 10:49 am

Foarte interesant proiectul DAR baile HEXAGONALE nu-s tocmai o lovitura