Locuință individuală Izbiceni 95


05.11.2012
Tipul proiectului: proiect executat
Autor: ACTIV DESIGN STUDIO
Localitate: Bucureşti
Echipa de proiectare: Iulia IATAGAN, Liviu ION,
Proiectant structură: Ing. Virgil DIACONU
Alți colaboratori: stud. arh. Sorin Nablea (vizualizare 3D)
Anul proiectării: 2008
Anul execuției/finalizării: 2011
Suprafața construită: 140 mp
Suprafața desfășurată: 600 mp
Fotograf: stud. arh. Sorin Nablea

Situată la intersecția a două străzi, Izbiceni cu Acumulatorului, casa se deschide către imprejurimi prin parterul complet vitrat. Casa beneficiază de lumină pe toate părțile, chiar și pe calcan creându-se o curte de lumină. Etajul are o ieșire îndrăzneață în consolă spre Str. Acumulatorului și spre curtea din spate.
Este o casă impunătoare, cu o siluetă modernă și cu linii simple. Proprietarii și-au dorit o locuință cu spații generoase, fluide, deschise și inundate de lumină, în același timp beneficiind de tot confortul necesar: garaj pentru două mașini, saună, studio pentru o bonă, o zonă de zi la parter cu living, bucătărie și dinning, o zonă de noapte la etaj și la mansardă o zonă pentru întâlnirile cu prietenii.
Livingul este generos și expus prin pereții vitrați trecătorilor. Dinningul este și el vitrat, și are vedere atât către strada Acumulatorului, cât și către curtea din spatele casei.
La etaj, se află trei dormitoare cu băi proprii și un birou. La mansardă s-a creat un al doilea living cu o terasă generoasă.